Perse me mire me detergjete te lengshem !

detergjetet e lengshemMese 95% e rrobave qe ne veshim, e pelhurave qe pedorim per higjenen vetjake, per pastrimin e ambjenteve ku jetojme e punojme si dhe arredimin e tyre, jane te prodhuara prej pambukut dhe fibrave te tjera, kryesisht sintetike, te ngjyrosura.

Nje pjese e mire e amvisave vazhdojne te perdorin detergjentet pluhur per larjet e rrobave, dhe atyre me ngjyre. Ata jane detergjetet qe perdorin kahershem, per tretjen e tyre ne uje duhen temperatura te larta 60-90 grade duke i demtuar dhe ndikuar rrjedhimisht ne cilesine e fibrave, por vitet e fundit tregu po ofron nje mori detergjetesh te lengshem, te cilet pak nga pak, gjithmone e me shume po behen alternativa e duhur per larjen e rrobave me ngjyre.
Perse duhet te perdorim detergjentet e lengshem.
Kjo kategori detergjentesh eshte e ndertuar mbi baza tensioaktivesh qe lidhen dhe reagojne me molekulat e ujit ne menyre te menjehereshme dhe ne temperatura te uleta 30-40 grade. Kjo ben te mundur pastimin pa demtuar fibrat e ndryshme te ngjyrosura me te cilat jane ndertuar pelhurat!
Disa prej tyre kane enzima qe garantojne dhe higjenizim e rrobave, gjithmone ne keto temperatura.

Duke perdorur detergjetet e lengshem, pra ne temperatura te ulta, kursejme energji te cmuar!
Kursejme uje, sepse shpelarja behet me shpejt duke qene se keto detergjente treten plotesisht, jo me kot programet per larjet ne lavatricet tona, per rrobat delikate dhe me ngjyre kane vetem nje proces shpelarje!
Pra kemi kaq shume aresye dhe interes ekonomik, qe zgjedhja jone te jene detergjentet e lengshem.

Si te behemi sipermarres !

Ne mbare Europen kompani te ndryshme prodhuese detergjentesh, kane zgjedhur ti japin jete nje formati te ri te te berit biznes, jasht skemave tradicionale te distribucionit klasik. Quhet New Economy!

Ne kete linje edhe Ids Detergjenti ka zhvilluar formatin e saj te shitjeve te detergjenteve te hapur, me kilogram, ne dyqane apo pointe, ku klientet mund te blejne sipas deshires dhe mundesive aq detergjente sa i duhen! Kjo menyre e re e te blerit te detergjenteve pervec interesit te blerjeve me cmime shume te aresyeshme dhe te pershtatshme per te gjitha kategorite e buxheteve familiare, eshte njekohesisht dhe nje blerje qe perkon me kontributin qe sejcili prej nesh duhet te jape per mbrojtjen e mjedisit nga kontenitoret apo shishet plastike te destinuara rendom per tu hedhur e rrjedhimish te ndotin ambjentin rreth nesh, te cilin te gjithe do te donim ta kishim sa me te paster.

Ids detergenti me gamen e produkteve Lofty, i ofron te gjithe atyre qe duan ti afrohen ketij sektori, kesaj menyre te te berit ‘New Economy’ me filozofi qartesisht mbeshtetese Ekologjike nje mundesi te arte!

Me nje investim, Start Up prej vetem 250.000 lekesh cdokush, edhe i pakualifikuar ne kete sektor, mund te vetepunesohet dhe ta nisi nje biznes te tille ne shitjen e detergjenteve te hapur.
Ids Detergenti ofron nje game te kompletuar per cdo kerkese per produkte te kategorise Homcare dhe HoReCa!

Sebashku, ti lejme femijve tane nje bote me te paster!

Cfare do te thote detergjente te hapur ?

Nje pjese e mire e jona, zakonisht, blen vetem produkte te markave te medha e te njohura. Ky zakon eshte i diktuar nga bombardimi me publicitet radioteleviziv dhe interneti. Dihet, eshte shpirti i tregetise..!

Nje pyetje lind natyrshem, cila eshte kompania qe prodhon detergjentet tane te hapur? Pergjigja eshte se detergjentet e hapur nuk prodhohen nga emrat e medhenj qe skane aspak interes ne kete segment, kane me shume interes te shesin miliona ene qe perdoren vetem nje here, pastaj hidhen ne plehra. Si mund ti fajesosh, kane investuar miliona ne linja paketimi dhe eshte normale qe te shikojne interesat e tyre. Kur blejme nje detergjent te paketuar, blejme enen plastike, etiketen, kartonin energjine elektrike te nevojitur per ta paketuar ate, por me e renda eshte se pasi i perdorim keta detergjente, amballazhin e hedhim duke e bere nje peshe per gjithe komunitetin dhe natyren! Duhet ti hedhim, ku? Ne plehra e landfille qe permbyten me ene plastike gjithefarsojesh! Produkti i nje konfeksioni detergjenti ka nje kosto modeste, por kur ai paketohet atehere cmimi i dy-tre fishohet.

Detergjenti i hapur “alla spina” kushton me pak sepse kursehet amballazhi por edhe per raportin e drejteperdrejte midis prodhuesit dhe shitesit final, ndersa zinxhiri i produkteve te paketuara eshte: prodhues-grosist-perfaqesues-shites final.
Detergjentet e hapur nuk jane shume te njohur e perhapur dhe kjo lidhet me zakonet, komoditetin dhe prakticitetin tone ne te perditshmen. Na duhet nje detersiv, e marrim vrap tek dyqani me i afert, nuk gjejme kohe per te pritur dy minuta sa te mbushet nje ene e ta rinisi nje jete te re nga e para, preferojme te paguajme me shume, te ndotim me shume e ti lejme peshqesh te tjereve qe do te vijne tonelata e tonelata plastike!
Te reflektojme pak, ja vlen te harxhojme ato pak minuta per te miren e ambientit duke i bere nje sherbim natyres dhe njekohesisht xhepit tone?!