detergjete te lengshem

Perse me mire me detergjete te lengshem !

detergjetet e lengshemMese 95% e rrobave qe ne veshim, e pelhurave qe pedorim per higjenen vetjake, per pastrimin e ambjenteve ku jetojme e punojme si dhe arredimin e tyre, jane te prodhuara prej pambukut dhe fibrave te tjera, kryesisht sintetike, te ngjyrosura.

Nje pjese e mire e amvisave vazhdojne te perdorin detergjentet pluhur per larjet e rrobave, dhe atyre me ngjyre. Ata jane detergjetet qe perdorin kahershem, per tretjen e tyre ne uje duhen temperatura te larta 60-90 grade duke i demtuar dhe ndikuar rrjedhimisht ne cilesine e fibrave, por vitet e fundit tregu po ofron nje mori detergjetesh te lengshem, te cilet pak nga pak, gjithmone e me shume po behen alternativa e duhur per larjen e rrobave me ngjyre.
Perse duhet te perdorim detergjentet e lengshem.
Kjo kategori detergjentesh eshte e ndertuar mbi baza tensioaktivesh qe lidhen dhe reagojne me molekulat e ujit ne menyre te menjehereshme dhe ne temperatura te uleta 30-40 grade. Kjo ben te mundur pastimin pa demtuar fibrat e ndryshme te ngjyrosura me te cilat jane ndertuar pelhurat!
Disa prej tyre kane enzima qe garantojne dhe higjenizim e rrobave, gjithmone ne keto temperatura.

Duke perdorur detergjetet e lengshem, pra ne temperatura te ulta, kursejme energji te cmuar!
Kursejme uje, sepse shpelarja behet me shpejt duke qene se keto detergjente treten plotesisht, jo me kot programet per larjet ne lavatricet tona, per rrobat delikate dhe me ngjyre kane vetem nje proces shpelarje!
Pra kemi kaq shume aresye dhe interes ekonomik, qe zgjedhja jone te jene detergjentet e lengshem.